BioFokus har hatt og jobber for tiden med en rekke spennende og utfordrende kartleggingsoppdrag over store deler av landet. Noen av prosjektene har blitt omtalt i tidligere bloggsaker, men de fleste lever en anonym tilværelse i vår prosjektbase.
Det har vært et år med mye skogkartlegging der de største prosjektene har vært kalkskogskartlegging (røde punkter på kart) i Sør-Trøndelag og Telemark, kartlegging av
kystfuruskog på vestlandet (blå punkter), frivillig vern-kartlegging i en rekke fylker (røde punkter) og kvalitetssikring av naturtyper i skog etter DN håndbok 13 i Nordland, Østfold, Telemark, Akershus og Oslo, samt kartlegging av et utvalg statskogområder i forbindelse med vurdering for vern. Vi har utført en rekke prosjekter knyttet til ulike typer plansaker i en rekke kommuner.
På artssiden bruker Kjell Magne og Øivind mye tid på sørgemygg, Torbjørn har vært ute å kartlagt råtetvebladmose og Tom har kartlagt elfenbenslav. Arne og Stefan har vært i Trøndelag og kartlagt den direkte truete billen Phryganophilus ruficollis. Og i Folla har Arne og Kjell Magne kartlagt elvesandjeger. Artskartlegging er forøvrig en integrert del av all kartlegging BioFokus driver med og mange nye interessante funn blir gjort og lagt inn i vårt artsfunnbase. BioFokus har nå også laget en WMS løsning som kan brukes for å vise våre artsfunn i digitale kartløsninger (http://borchbio.no:8080/geoserver/gbif_ns/wms?).
BioFokus har ikke hatt kapasitet til å søke NiN 2.0 kartleggingsprosjekter etter nytt format som Miljødirektoratet har lyst ut. Anders og Kim har imidlertid testet ut systemet i forbindelse med NiN kartlegging av verneområder i Buskerud og Akershus.
Har du lyst å se bilder og video fra et utvalgt av våre dager i felt kan det gjøres ved å trykke her.