Biofokus ansetter restaureringsøkolog Madlaina Bichsel

19. januar 2022

Biofokus forsterker staben med Madlaina Bichsel, med utdanning fra Sveits og jobberfaring både fra Sveits og Norge. Bichsel var ansatt i Biofokus i perioden 2016-2019 og har i perioden 2019-2021 høstet erfaring fra Høgskolen i Innlandet og Norsk Elgsenter. Vi ønsker henne nå varmt velkommen tilbake til Biofokus.

Bichsel har en bachelor i miljøteknikk fra Zurich Univeristy of Applied Sciences med kurs i økologi, ingeniørbiologi, GIS, urban grøntområdeforvaltning og forvaltning av kulturlandskap. Hun har en master fra Høgskolen i Innlandet der hun skrev en masteroppgave på hubro.

Madlaina på feltarbeid på Helgelandskysten i Nordland, i forbindelse med masteroppgave om hubro.

Bichsel har tidligere jobbet både med naturkartlegging, viltbiologi, skjøtsel av kulturlandskap, ingeniørbiologi og restaurering av natur, inkludert gjenåpning av bekker. Hennes erfaring og kunnskap om ingeniørbiologi og restaureringsøkologi er en viktig styrkning av Biofokus´ samlede kompetanse.

Ingengiørbiologi er en naturnær byggeteknikk, der man bruker naturlige (stedegne) materialer kombinert med tekniske hjelpemidler. Målsettingen er å bruke mest mulig naturmaterialer som for eksempel vegetasjon, ved, steiner, naturfiber og vegetasjonsmatter for å oppnå ingeniørløsninger i for eksempel bekkeåpningsprosjekter. Slike løsninger er brukt både for sikring av erosjonsutsatte skråninger, bekkekanter og strandsoner. Riktig restaurering og bruk av ingeniørbiologi krever god kunnskap om klima, vegetasjon, dyreliv og geologi i området for å finne løsninger som er stedstilpasset.

I jordbrukslandskapet kan bekkeåpning være en god måte å restaurere natur på, ved å åpne opp igjen bekker som ble lukket i forbindelse med bakkeplanering. Her fra Kalnesprosjektet som Bichsel var med på i 2017.

– Ingeniørbiologi er et spennende fagfelt der jeg ser at min erfaring fra andre deler av Europa kan bidra til bedre naturrestaurering også her i Norge. Jeg håper jeg får anledning til å jobbe med slike prosjekter både i tettsteder og i kulturlandskapet, sier Bichsel.

Madlaina Bichsel på feltarbeid i forbindelse med studier i bekkerestaurering.

Bichsel begynte i Biofokus 1. januar og er allerede fullt opptatt med kunnskapssammenstilling av naturkartlegging i hele Viken fylke og med prosjektsøknader innfor feltsesongen. Hun vil i Biofokus bidra med kunnskapssammenstillinger, naturkartlegging, naturrestaurering, konsekvensutredninger og skjøtsel av kulturlandskap.

– Jobben i Biofokus er spennende og krevende fra dag én og jeg gleder meg til fortsettelsen, avslutter Bichsel.

Les mer om Madlaina Bichsel her.

SISTE NYHETER

Bli med på kurs i truede sopper!

Bli med på kurs i truede sopper!

Biofokus ønsker velkommen til en kursserie bestående av tre kurs i artsbestemmelse av truede sopparter i skog. Kursene vil ha fokus på truede vedboende sopper og kalksopper. Kursene er gratis og åpne for alle med interesse i sopp. Det er ingen krav til forkunnskaper....

Mangfold i brannpåvirket furuskog

Mangfold i brannpåvirket furuskog

Biofokus har gjennom mange år dokumentert et stort artsmangfold av brannbegunstigede insekter og gammelskogsarter knyttet til lavlandsfuruskog i Follsjå-landskapet i Notodden, samtidig har vi deltatt på Norges første kurs i naturvernbrenning i Røros. Med dette i...

Økt kunnskap om mosen klippesepter (CR)

Økt kunnskap om mosen klippesepter (CR)

Biofokus ved John Gunnar Brynjulvsrud og Alexander Nilsson har i 2023 kartlagt mosen klippesepter Mannia triandra i Luster kommune på oppdrag for Statsforvalteren i Vestland. Kartleggingen er gjennomført i forbindelse med utarbeidelse av forvaltningsplan for arten....