EntoBor – 51 nye arter for norsk fauna!

16. september 2013

EntoBor-prosjektet konsentrerer seg om insekt-faunaen i fjellbjørkeskogen. Salix– og Betula-dominert skog representerer store og viktige habitater i Norge. For flere fytofage insektgrupper er disse skogtypene dårlig undersøkt. Ved å fokusere på et utvalg familier veps og tovinger som er dårlig kjent i Norge, forsøker prosjektet å påvise så mange nye arter for Norge som mulig.

Innsamlinger er gjort på flere ti-talls forskjellige lokaliteter i løpet av feltsesongene 2012-2013. På 18 av disse lokalitetene ble det satt opp Malaise-feller som fanget gjennom hele sesongen. Det har blitt samlet inn et stort materiale. I tillegg er det inkludert et stort materiale som er samlet inn tidligere fra Troms og Finnmark. Dette er museums-materiale fra Tromsø Universitetsmuseum. Det er også preparert DNA-prøver til barcoding.

Det har til nå blitt registrert 51 arter som er nye for norsk fauna på EntoBor-prosjektet. Dette er arter innen gruppene bladveps og tovinger. I tillegg er det gjort mange nye funn av arter i forskjellige regioner i Norge.

SISTE NYHETER

Ny rapport: Kartlegging av trua lav i edelløvskog i Vestfold

Ny rapport: Kartlegging av trua lav i edelløvskog i Vestfold

Biofokus ved Alexander Nilsson og Reidar Haugan har kartlagt sjeldne og truete lavarter i edelløvskog i Vestfold, og funnene understreker behovet for mer kunnskap og bedre vern av disse viktige naturtypene. Vestfold fylke huser det aller meste av bøkeskogen som finnes...

Ny rapport: Viktige funn av sjeldne steppelaver i Innlandet

Ny rapport: Viktige funn av sjeldne steppelaver i Innlandet

Biofokus ved Alexander Nilsson, Reidar Haugan og Sigve Reiso har gjennomført kartlegging av potensielle lokaliteter for stjernebønnelav (CR), de kjente norske lokalitetene for bøverkalklav (CR) og andre arter i det sjeldne steppe-elementet i Innlandet. Kartleggingen...