BioFokus i Aftenposten: Les om Oslos gamle eiketrær

20. juni 2019

Maria Hertzberg fortalte nylig om vårt virke i Aftenposten, på nett og papir (klikk og les under). Også BioFokus’ Stefan Olberg forteller her om ærverdig, gammel eik som en spesielt viktig, utvalgt naturtype. Gamle eiketrær kan nemlig være hjem for hele 1500 ulike arter, mange av disse rødlistede.

«Eika vokser i 500 år, og dør så i 500 til», sies det, og det er de eldste, hule kjempene som er spesielt viktige for naturmangfoldet vårt. Noen av disse tusen år gamle trærne opplevde vikingtida, men trues i dag ofte av arealendringer eller vanskjøtsel.

Oslo, europeisk miljøhovedstad i 2019, er en foregangskommune hva kartlegging angår, og vi er glade for å bidra til kunnskapsgrunnlaget for beslutningstakerne i byen vår.

Les papirartikkelen ved å klikke på side 1 – Aftenposten og Maria om gamle hule eiker 1

og side 2 – Aftenposten og Maria om gamle hule eiker 2

Marianne Melgård

SISTE NYHETER

Ny rapport: Status for kalklav på Osloøyene

Ny rapport: Status for kalklav på Osloøyene

Biofokus ved Alexander Nilsson har i samarbeid med Reidar Haugan kartlagt kalklav på en rekke øyer i Oslo og Nesodden kommune i 2023. Kalkrik berggrunn og et svakt kontinentalt klima, med varme somre og relativt lite nedbør gjør øyene i indre Oslofjord spesielle. Her...

Ny rapport: Skjøtselsplan for rød skogfrue i Bamble

Ny rapport: Skjøtselsplan for rød skogfrue i Bamble

Biofokus ved  Sigve Reiso og Anders Thylén har laget skjøtselsplan for et funksjonsområde for rød skogfrue ved Eikfjellet nær Bunes i Bamble kommune. Hensikten er å sikre ivaretakelse av den trua arten rød skogfrue og dens voksesteder i området, og i tillegg å legge...