Vellykket workshop – sørgemygg

7. mars 2014

BioFokus har, med støtte fra Artsdatabanken, arrangert workshop på sørgemygg (Sciaridae). Workshopen ble holdt i BioFokus sine lokaler i Forskningsparken. Målet med denne workshopen var å bidra til å samle litteratur og all kjent kunnskap om sørgemygg i Norge. Det ble brukt mye tid på å gå igjennom gammel litteratur fra Sibeke sine gamle publikasjoner (Enumeratio Insectorum Norvegicorum) og frem til i dag. I tillegg ble noen eldre publikasjoner enn Siebkes gransket. Etter en foreløpig opptelling er det per i dag kjent i overkant av 115 arter sørgemygg fra Norge. Det gjenstår noen mystiske navn og funn som vil bli gransket videre. Det arbeides også med en oppsummerende sjekkliste som vil bli publisert i forbindelse med Artsprosjektet (Kartlegging av norske sørgemygg).

Les mer om kartlegging av norske sørgemygg her: http://sciaridae.blogspot.no/

Det ble også tid til artsbestemmelser av sørgemygg på workshoppen, og det ble lagt et godt grunnlag for videre arbeid med sørgemygg. BioFokus har tidligere kjøpt inn luper og mikroskop med kameraer som kom til nytte i denne workshopen. Det gjør det lettere å bli enige om hva man ser når man har en skjerm man kan se på sammen.

Workshopen var vellykket og vi har til sammen samlet flere hundre publikasjoner om sørgemygg og fått oversikt over norske arter. Dette er et meget godt grunnlag for det videre arbeidet på Artsprosjektet om norske sørgemygg.

Vi takker Artsdatabanken for støtten til workshopen!

SISTE NYHETER

Ny rapport: Ny kunnskap om arter og naturtyper i Bærum kommune

Ny rapport: Ny kunnskap om arter og naturtyper i Bærum kommune

Biofokus har på oppdrag for Bærum kommune kartlagt arter og naturtyper i Bærum i 2023 og 2024. Kartleggingen har hatt fokus på strandnære arealer som er dårlig undersøkt for lav, moser og insekter, samt skogteiger i byggesonen og i Marka. Bærum kommune er en av...

Ny rapport: Kartlegging av trua lav i edelløvskog i Vestfold

Ny rapport: Kartlegging av trua lav i edelløvskog i Vestfold

Biofokus ved Alexander Nilsson og Reidar Haugan har kartlagt sjeldne og truete lavarter i edelløvskog i Vestfold, og funnene understreker behovet for mer kunnskap og bedre vern av disse viktige naturtypene. Vestfold fylke huser det aller meste av bøkeskogen som finnes...