BioFokus i Aftenposten: Les om Oslos gamle eiketrær

20. juni 2019

Maria Hertzberg fortalte nylig om vårt virke i Aftenposten, på nett og papir (klikk og les under). Også BioFokus’ Stefan Olberg forteller her om ærverdig, gammel eik som en spesielt viktig, utvalgt naturtype. Gamle eiketrær kan nemlig være hjem for hele 1500 ulike arter, mange av disse rødlistede.

«Eika vokser i 500 år, og dør så i 500 til», sies det, og det er de eldste, hule kjempene som er spesielt viktige for naturmangfoldet vårt. Noen av disse tusen år gamle trærne opplevde vikingtida, men trues i dag ofte av arealendringer eller vanskjøtsel.

Oslo, europeisk miljøhovedstad i 2019, er en foregangskommune hva kartlegging angår, og vi er glade for å bidra til kunnskapsgrunnlaget for beslutningstakerne i byen vår.

Les papirartikkelen ved å klikke på side 1 – Aftenposten og Maria om gamle hule eiker 1

og side 2 – Aftenposten og Maria om gamle hule eiker 2

Marianne Melgård

SISTE NYHETER

Kartlegging og oppfølging av striglegulmose (CR)

Kartlegging og oppfølging av striglegulmose (CR)

Leveområdene til den kritisk truede striglegulmosen trues av gjengroing. Biofokus har kartlagt og utarbeidet en forvaltning- og oppfølgingsplan for å sikre og styrke de kjente populasjonene av striglegulmose i Viken, Vestfold og Telemark. Moseekspertene Torbjørn...

Den beste gaven til skogen er en bedre helse

Den beste gaven til skogen er en bedre helse

Gratulerer med dagen alle skoglevende arter, skog­naturtypene og det genetiske mangfoldet i skogen med verdens skogdag 21. mars! Skog er liv, skog er mangfold, skog er et samspill mellom tusenvis av arter. Skog er så mye mer enn bare trær og tømmer. Skogen er et...