BioFokus i Aftenposten: Les om Oslos gamle eiketrær

20. juni 2019

Maria Hertzberg fortalte nylig om vårt virke i Aftenposten, på nett og papir (klikk og les under). Også BioFokus’ Stefan Olberg forteller her om ærverdig, gammel eik som en spesielt viktig, utvalgt naturtype. Gamle eiketrær kan nemlig være hjem for hele 1500 ulike arter, mange av disse rødlistede.

«Eika vokser i 500 år, og dør så i 500 til», sies det, og det er de eldste, hule kjempene som er spesielt viktige for naturmangfoldet vårt. Noen av disse tusen år gamle trærne opplevde vikingtida, men trues i dag ofte av arealendringer eller vanskjøtsel.

Oslo, europeisk miljøhovedstad i 2019, er en foregangskommune hva kartlegging angår, og vi er glade for å bidra til kunnskapsgrunnlaget for beslutningstakerne i byen vår.

Les papirartikkelen ved å klikke på side 1 – Aftenposten og Maria om gamle hule eiker 1

og side 2 – Aftenposten og Maria om gamle hule eiker 2

Marianne Melgård

SISTE NYHETER

Ny rapport: Ny kunnskap om arter og naturtyper i Bærum kommune

Ny rapport: Ny kunnskap om arter og naturtyper i Bærum kommune

Biofokus har på oppdrag for Bærum kommune kartlagt arter og naturtyper i Bærum i 2023 og 2024. Kartleggingen har hatt fokus på strandnære arealer som er dårlig undersøkt for lav, moser og insekter, samt skogteiger i byggesonen og i Marka. Bærum kommune er en av...

Ny rapport: Kartlegging av trua lav i edelløvskog i Vestfold

Ny rapport: Kartlegging av trua lav i edelløvskog i Vestfold

Biofokus ved Alexander Nilsson og Reidar Haugan har kartlagt sjeldne og truete lavarter i edelløvskog i Vestfold, og funnene understreker behovet for mer kunnskap og bedre vern av disse viktige naturtypene. Vestfold fylke huser det aller meste av bøkeskogen som finnes...