BioFokus har ansatt sin første kommunikasjonsrådgiver

25. april 2019

Etter 20 års arbeid med å styrke kunnskapsgrunnlaget om biologisk mangfold for beslutningstakere, ønsker BioFokus å nå ut til et større publikum. Den 23. april 2019 ble derfor Marianne Melgård ansatt som stiftelsens første kommunikasjonsrådgiver, for å formidle kunnskap om bevaringsbiologi til både beslutningstakere og til befolkningen generelt.

– Dette er drømmejobben. Jeg ser frem til å jobbe med å fremme BioFokus’ arbeid med å kartlegge verneområder, naturtyper og arter, sier Melgård, som tidligere har vært journalist i utgivelser som Klassekampen, Dagbladet Magasinet, Fri tanke og Ny Tid.

– Mine kolleger hever kunnskapen vi har om naturen rundt oss, og er gode til å vurdere konsekvensene av inngrep som påvirker økosystemenes ulike arter og naturtyper. Jeg er glad deres forståelse av norsk natur nå skal tilgjengeliggjøres for flere.

Les mer om den nyansattes bakgrunn her.

Melgård på Høgevarde

Marianne Melgård

SISTE NYHETER

På jakt etter planteveps i Bulgaria

På jakt etter planteveps i Bulgaria

En av våre fremste fagpersoner på insekter, Ole Lønnve, har vært på jakt etter planteveps (Symphyta) i Bulgaria. Lønnve skriver her en plantevepsskildring fra “The Bulgarian sawflies-tour 2022” (13. – 20. mai) Bulgaria ligger sørøst I Europa. I øst grenser det mot...

En skogertifisering basert på et sviktende kunnskapsgrunnlag

En skogertifisering basert på et sviktende kunnskapsgrunnlag

En skogsertifiseringsordning er et virkemiddel for å sikre at skog drives på en bærekraftig måte. Skogsertifiseringen "Levende skog" ble etablert i 1998 og var et samarbeid mellom representanter fra skogbruket, skogindustrien, miljø- og friluftslivsorganisasjoner,...